Beeld Tekst
Veghel, 15 februari 2019

‘Helden in de keuken’-actie nadert finale met verkiezing eerste Jumbo Kids Foodie

“Heb jij voor mij de sticker van Ronnie? Dan geef ik jou mijn Dylan sticker!” Deze week gingen kinderen in heel Nederland tijdens Jumbo ruilmiddagen op jacht naar de laatste stickers voor hun ‘Helden in de Keuken’ familiekookboek. In de afgelopen weken zijn tientallen miljoenen stickers uitgegeven waarmee honderdduizenden verkochte kookboeken aangevuld konden worden. Ook hadden 50 gouden ticket winnaars de middag van hun leven tijdens een meet & greet met gameheld Royalistiq, creatief talent Jill Schirnhofer en schaatsthelden Sven Kramer en Carlijn Achtereekte. De Helden in de Keuken campagne wordt afgesloten met de verkiezing van de nieuwste keukenheld van Nederland: de Jumbo Kids Foodie 2019.

Een gouden middag
Tussen de miljoenen helden-stickers werd een klein aantal gouden tickets verstopt. Deze gaven recht op een bijzondere meet & greet met vier van de helden uit het kookboek. Deze week was het zo ver! Tijdens een interactieve middag mochten de kinderen samen met hun helden aan de slag: met Sven Kramer en Carlijn Achtereekte liepen de kinderen een spannend estafette parcours, ze mochten gamen met Fortnite held Royalistiq en als kers op de taart cupcakes versieren met creatieve held Jill Schirnhofer. Daarna mochten de kinderen met hun helden op de foto en al die vragen stellen die ze altijd al wilden stellen.

Op zoek naar de laatste stickers
Op hetzelfde moment werd in alle winkels in heel Nederland een Jumbo ruilmiddagen georganiseerd om kinderen te helpen hun boek vol te krijgen. Jumbo medewerkers hielpen de kinderen aan hun laatste ontbrekende plaatjes en er werd onderling geruild. Omdat nog niet alle kinderen in de gelegenheid zijn geweest om hun verzameling compleet te krijgen, is de succesvolle spaaractie met een week verlengd. Tot en met dinsdag 19 februari kunnen alle kinderen en klanten van Jumbo nog hun kookboek vol sparen met Helden-stickers.

Wie wordt de Jumbo Kids Foodie 2019?
Gelijktijdig met de spaaractie, startte Jumbo een zoektocht naar de beste Kids Foodie van 2019. Kinderen konden meedoen door in een korte video uit te leggen waarom ze een held in de keuken zijn. Honderden kinderen deelden hun vlogs, waarvan de beste tien zijn geselecteerd om mee te dingen naar de titel. De tien finalisten krijgen een kook- en vlogcursus. Tijdens deze cursus worden de kinderen uitgedaagd om een vlog te maken over hun favoriete recept. Mensen kunnen tot 21 februari stemmen op hun favoriete Jumbo Foodie via deze link. De winnaar wordt bekendgemaakt op 22 februari. Hij of zij komt in het Hallo Jumbo Magazine, mag een dag hoofdredacteur zijn van Jumbo’s social media kanalen en een kijkje nemen achter de schermen bij de opname van een Jumbo-reclame.