Veghel, 9 oktober 2015

Gezondere vleeswaren winnaar Jumbo Huismerk Lab

Jury kiest producten voor gezonder assortiment van JumboTijdens de jaarlijkse Leveranciersdag van Jumbo Supermarkten is gisteren de winnaar van het Jumbo Huismerk Lab 2015 bekend gemaakt. Vollebregt Fresh Company is met het product gezondere vleeswaren winnaar geworden van deze competitie. Het prijswinnende product bestaat voor maximaal vijftig procent uit vlees en voor de andere helft uit heerlijke groentes en zuivelproducten. De gezondere vleeswaren kunnen gegeten worden als broodbeleg, borrelhap of als gezonde snack. Binnenkort wordt het product opgenomen in het vleeswarenschap van Jumbo.

Directeur Formule & Innovatie Colette Cloosterman-van Eerd over het winnende product: “De gezondere vleeswaren van Vollebregt Fresh Company zien wij als het meest innovatieve product van alle inzendingen. De vleeswaren spelen niet alleen in op een gezonder eetpatroon, maar eveneens op toekomstige trends waarbij vlees steeds minder een prominente rol heeft en groente een steeds grotere rol krijgt. Daarnaast is het product ook zeer smaakvol en dat is zeker niet onbelangrijk. Al met al een terechte winnaar!”

Met behulp van het Huismerk Lab, dat dit jaar als thema heeft ‘gezonder eten en leven’, wil Jumbo het huismerkassortiment gezonder maken. Het bedrijf heeft leveranciers aangemoedigd om nieuwe en innovatieve producten op dit gebied te ontwikkelen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde producten is dat ze ‘net zo goed of beter dan het A-merk zijn’ en ‘minstens zo aantrekkelijk voor de klant’.

Kritische jury

De top 50 van de ingezonden producten werd tijdens een speciale proefmiddag, de Monsterdag, beoordeeld en bekeken door een testpanel. Alleen de allerbeste innovaties gingen door naar de Finaledag. Daar beoordeelde een kritische jury, met onder meer leden van de directie van Jumbo, het Voedingscentrum, HAS Hogeschool en Centraal Bureau voor de Levensmiddelen (CBL) of de inzending op een makkelijke manier bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. Ook de verpakking en presentatie speelde een belangrijke rol in de beoordeling.

Colette Cloosterman-van Eerd is enthousiast over de producten die werden ingebracht bij het Huismerk Lab:

“Ze waren bijna allemaal zonder uitzondering smaakvol en innovatief. We willen bij Jumbo gezond eten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken. Dankzij het Huismerk Lab kunnen we nóg beter inspringen op de wensen van onze klanten.”

Top vijf Huismerk Lab 2015

De top vijf beste inzendingen worden opgenomen in het assortiment van Jumbo. Naast de gezonde vleeswaren van Vollebregt Fresh Company worden in de loop van het jaar de volgende producten geïntroduceerd in alle Jumbo winkels:

  • Superslurfjes bewuste chips (van Intersnack)
  • Vruchtenyoghurt met 30% minder suiker (van A-Ware Fresh Dairy)
  • Superbijtjes uitdeelzakjes gedroogd fruit (van Menken Orlando)
  • Soepen van reststromen (van Four Seasons Food)

Nominatie Food to Fit Innovation Award

Het Jumbo Huismerk Lab is genomineerd voor de Food to Fit Innovation Award, een prijs die wordt uitgereikt door Junior Chamber International ’s-Hertogenbosch en AgriFood Capital. Uit ruim 30 aanmeldingen koos een deskundige jury het Huismerk Lab als één van de negen beste. Hiermee behoort het Huismerk Lab tot de meest innovatieve initiatieven op het terrein van voeding en gezondheid. Op 21 januari 2016 wordt duidelijk wie de Food to Fit Innovation Award in ontvangst mag nemen.