Beeld Tekst
Veghel, 23 februari 2017

Gezond, groen en genomineerd: de boerenkool burger van Jumbo en SoFine

  • Jumbo zet dit jaar vol in op gezonde, lekkere, makkelijke en betaalbare voeding
  • Innovatieve boerenkool burger van SoFine sinds kort exclusief verkrijgbaar bij Jumbo
  • Groene burger uit Jumbo Innovatie Lab genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding

Het is gezond, lekker, makkelijk en betaalbaar: de boerenkool burger van SoFine en Jumbo. Het innovatieve product is één van de 200 gezonde(re) producten die de supermarktketen dit jaar lanceert. Jumbo zet namelijk vol in op gezondheid en laat klanten zien dat gezonde voeding niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. De 100% plantaardige burger boordevol boerenkool en andere groente is ontwikkeld door SoFine. Vorig jaar werd deze groenteburger gepresenteerd in het Jumbo Innovatie Lab en sinds kort is het smaakvolle vegetarische product exclusief verkrijgbaar in de Jumbo winkels. De boerenkool burger is tevens genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017.

De originele boerenkool burger bestaat voor maar liefst 72 procent uit groenten, waarbij boerenkool natuurlijk de hoofdrol speelt. Verder is de burger gemaakt van zoete aardappel en gerookte tofu en is rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Doordat de groene burger voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 bevat is het een goede variatie op vlees. Met een laag zout- en vetgehalte past dit goed in de Schijf van Vijf. Het product sluit tevens aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. De boerenkool burger is dus niet alleen gezond maar ook heel duurzaam.

“We zijn samen met SoFine ontzettend trots op deze nominatie”

Gezonde ambities
SoFine ontwikkelde en presenteerde het product vorig jaar in het Jumbo Innovatie Lab. In samenwerking met Jumbo is de boerenkool burger doorontwikkeld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dit heeft geleid tot een geheel vernieuwend product binnen het vegetarische schap. Nu is de boerenkool burger één van de drie genomineerden voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. “We zijn samen met SoFine ontzettend trots op deze nominatie”, vertelt Ed van de Weerd, directeur Commercie bij Jumbo Supermarkten. “De boerenkool burger is één van de pareltjes uit het Jumbo Innovatie Lab en staat symbool voor onze gezonde ambities. Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Zo is ons groente en fruit het hele jaar in de aanbieding, lanceren we 200 gezonde producten en is er meer aandacht voor vers. Bij productvernieuwingen letten we extra op het terugdringen van suiker, zout en verzadigde vetten. Ook presenteren we in samenwerking met het Voedingscentrum deze winter wekelijks makkelijke Schijf van Vijf recepten.”

Jaarprijs Goede Voeding
Voeding Nuen VMTreiken de Jaarprijs Goede Voeding uit om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet, suiker of meer vezels te gebruiken. Niet alleen het product zelf, maar ook de communicatie daaromheen en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling. Via Voedingnu.nl/Jaarprijsgoedevoeding2017kan je nu je stem uitbrengen op de boerenkool burger voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. Op donderdag 23 maart 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Food Future Event 2017 in Den Bosch.