Beeld Tekst
Veghel, 2 april 2019

Frank Wubben benoemd tot managing director van La Place

Frank Wubben treedt op 8 april 2019 aan als managing director van foodserviceformule La Place. Voorheen werkte hij als vice-president EMEA van Starbucks Coffee. In zijn nieuwe functie wordt Frank bij La Place verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, strategie, innovatie en portfoliomanagement. Tevens zal hij de Food Innovation Board voorzitten, waarin directieleden van Jumbo en La Place de gezamenlijke ontwikkelkalender bepalen. Voor de uitvoering van deze kalender fungeert het nieuwe Jumbo Food College powered by La Place, dat op 26 maart 2019 officieel is geopend.

Ervaren vakman
Jumbo CEO Frits van Eerd is verheugd over het resultaat van de zoektocht naar een nieuwe managing director voor La Place: “Met Frank krijgen we een ruim ervaren vakman in huis die zijn sporen heeft verdiend in zowel horeca als retail. Juist op dat snijvlak zien we unieke kansen voor de verdere ontwikkeling van Jumbo en La Place. Frank is een innovatieve en creatieve leider met een scherp oog voor de wensen en behoeften van onze gasten. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan dit mooie bedrijf en zie uit naar een succesvolle samenwerking.”

Succesvolle kruisbestuiving
Frank Wubben (50) is de opvolger van Bart van den Nieuwenhof, die sinds de overname door Jumbo begin 2016 heeft meegewerkt aan de succesvolle comeback van La Place. Sindsdien vindt er een mooie kruisbestuiving plaats tussen beide bedrijven, die onder meer heeft geleid tot een uitgebreid assortiment La Place kwaliteitsproducten in het Jumbo schap en het delen van elkaars kennis en kunde op verschillende fronten. Door nauw samen te werken kunnen Jumbo en La Place sneller innovatieve maaltijden en maaltijdoplossingen ontwikkelen. Vanuit deze overtuiging zijn beide partijen het Jumbo Food College powered by La Place gestart in Veghel, een gezamenlijk kennis-, ontwikkel- en opleidingscentrum voor nieuwe recepturen en de vakkundige bereiding daarvan.