Veghel, 14 juli 2014

Feeststol en eieren traditiegetrouw meest verkochte paasproducten

Broodjes en burgers in de vorm van een paashaas, meringuettes met kokos en frambozen of brie gevuld met olijven: de keuze om gasten tijdens de paasdagen te verrassen is enorm. Opvallend is dat de klassieke feeststollen en kippeneieren veruit de meest favoriete paasproducten blijven. Naar schatting worden in het paasweekend zo’n 250.000 bij Jumbo gekochte stollen aangesneden en worden er zo’n 6,7 miljoen eieren gekookt, gebakken, gepocheerd, geroerd óf beschilderd.

Voor consumenten en supermarkten wordt Pasen een steeds belangrijker moment, dat zich steeds meer kan meten met het niveau van kerst. Net als bij de decemberfeesten spelen ontbijt, brunch en diner een belangrijke rol. Jumbo voorspelt dat klassiekers en nieuwkomers naast elkaar komen te staan op tafel. Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo: “Natuurlijk passeren deze week veel all time favourites als feeststollen, afbakbroodjes, eieren en asperges de kassa, maar we weten ook dat veel gastvrouwen of gastheren hun tafelgenoten extra willen verrassen. Daarom vinden zij in onze winkels ook lamsbiefstukjes en thuis uit eten-producten zoals ambachtelijke quiches, luxe brooddippers en smaakvolle chutneys.”

6,7 miljoen eieren
Jumbo schat in dat in de week voor Pasen zo’n 6,7 miljoen eieren worden gekocht. Naar verwachting bestaat dit aantal voor 78% uit scharreleieren, gevolgd door vrije uitloop eieren en biologische eieren.

Winkels open tijdens Pasen
Jumbo verwacht de komende dagen topdrukte in haar ruim vierhonderd winkels. Bovendien zijn op eerste paasdag tientallen winkels open en op tweede paasdag bijna de helft van alle Jumbo winkels. Cloosterman-van Eerd: “Zo kun je nog snel wat extra croissants in huis halen voor de brunch of vergeten ingrediënten kopen voor het paasdiner. Ook de klant die geen Pasen viert en op deze dagen gewoon al zijn reguliere boodschappen wil doen, is van harte welkom.” Om te voorkomen dat klanten voor en tijdens Pasen in een lange rij voor de kassa stranden, zijn de winkelteams in de winkels op volle sterkte. Tijdens afgelopen kerst waren ook diverse Jumbo winkels open. Aan de drukte in de winkels was toen merkbaar dat daarmee daadwerkelijk werd voorzien in een klantbehoefte.