Veghel, 28 september 2016

Feestelijke opening hoofdkantoor Jumbo

Het familiebedrijf Jumbo heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt met de opening van een compleet vernieuwd hoofdkantoor in Veghel. De familie Van Eerd stond samen met alle medewerkers van het hoofdkantoor stil bij de ontwikkelingen die Jumbo de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Frits van Eerd, CEO Jumbo Supermarkten: “We zijn verheugd dat nu iedereen bij elkaar zit op deze inspirerende plek waar alles is ontstaan. Hier liggen de wortels van ons familiebedrijf. We vinden het belangrijk om dit te koesteren, zodat iedereen zich bewust is van wie we zijn, waar we vandaan komen en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. We blijven doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen om van onze klanten fans te maken!”

Het bedrijf is – sinds in 1996 de unieke Jumbo formule werd geïntroduceerd – uitgegroeid tot de tweede supermarkt van Nederland. Een ontwikkeling die heeft geleid tot een enorme toename van het aantal medewerkers: met 60.000 medewerkers is Jumbo één van de grootste werkgevers in Nederland. Dat was ook de reden dat het hoofdkantoor moest worden verbouwd.

Bijzonderheden nieuw hoofdkantoor
Bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is bewust gekozen voor het verbouwen van de bestaande kantoren en het oude distributiecentrum, zodat de link met de oorspronkelijke gebouwen blijft bestaan. In het verder zeer moderne en prachtig verbouwde pand wordt dan ook op allerlei andere speelse manieren gerefereerd aan de historie van het familiebedrijf. Maar ook naar nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo is er een Testlab waar medewerkers Jumbo huismerkproducten kunnen beoordelen. In het Foodcafé – naar voorbeeld van de Foodmarkten – kunnen medewerkers terecht voor een ontbijt, lunch of warme maaltijd. Buiten het pand staat een bijenhotel, waarmee Jumbo haar strijd tegen de bijensterfte symboliseert. Het kantoor heeft bijna 700 flexplekken en ruim 550 parkeerplaatsen waarvan een deel bestemd is voor elektrische auto’s. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor heeft anderhalf jaar in beslag genomen.

Cadeau medewerkers
Ter gelegenheid van de opening van het hoofdkantoor en het 95-jarig jubileum van het familiebedrijf dit jaar gaven de medewerkers van Jumbo een kunstwerk van Studio van der Zandt van glas en lood in combinatie met het logo van Jumbo aan de familie Van Eerd. Deze hangt boven de ingang van het gebouw.