Tekst
Veghel, 26 april 2021

Eerste ‘Schuldschein’ transactie van Jumbo is groot succes

Jumbo heeft een totaalbedrag van € 200 miljoen opgehaald op de Schuldschein-markt. Vanwege de grote belangstelling van investeerders is het opgehaalde bedrag twee keer zo veel als de € 100 miljoen die het supermarktbedrijf zich ten doel had gesteld.

Een Schuldschein is een onderhandse lening die rechtstreeks onder Duits recht is afgesloten met verschillende investeerders, voornamelijk uit het bank-, verzekerings- en pensioenwezen. De internationale belangstelling voor de ‘Jumbo Schuldschein’ was circa vier maal groter dan het beoogde financieringsbedrag, waarop Jumbo besloot de uitgifte te verhogen tot € 200 miljoen.

Voor Jumbo is dit de eerste niet-bancaire lening en tevens de eerste stap op de internationale kapitaalmarkt. De lening, die looptijden kent van 5 en 7 jaar, is aangegaan met investeerders uit de Benelux (ca. 25%), overige Europese landen (ca. 55%) en Azië (ca. 20%).

Solide basis voor verdere groei
Jumbo CFO Ton van Veen: “Vanwege onze ambitieuze groeiplannen en de wens om onze exposure bij de Nederlandse banken te verminderen, zijn we ons gaan oriënteren op de internationale investeerdersmarkt. De interesse van investeerders wereldwijd bleek overweldigend, waardoor het orderboek circa vier keer was overtekend. We zijn verheugd met deze belangstelling en versterken met de plaatsing van deze Schuldschein onze financiële basis voor verdere groei.”