Beeld Tekst
Veghel, 6 november 2019

Eerste Jumbo supermarkt in België feestelijk geopend

Het Belgische Pelt kleurde vandaag uitbundig geel vanwege de feestelijke opening van de eerste Jumbo supermarkt in België. Consumenten uit Pelt en wijde omgeving kwamen in groten getale langs om de Nederlandse winkelformule te ontdekken en te ervaren. Voor Jumbo is de opening van haar eerste supermarkt buiten de eigen landsgrenzen een bijzondere mijlpaal. Vorig jaar maakt het Veghelse familiebedrijf bekend aan de slag te willen gaan bij onze zuiderburen. Op termijn ziet Jumbo potentieel voor ruim honderd eigen winkels in België.

Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog 12 tot 15 nieuwe vestigingen in Vlaanderen bij. Eerder dit jaar opende Jumbo in Brasschaat een eigen kantoor, van waaruit de Belgische organisatie verder wordt uitgebouwd.

Harten veroveren
“Deze eerste stap in het buitenland is een droom die werkelijkheid wordt,” zegt Jumbo CEO Frits van Eerd opgetogen. “Ons familiebedrijf heeft al veel mijlpalen beleefd, maar dit is wel een heel bijzondere. België en de Belgen hebben een speciale plek in ons hart. We willen nu maar wat graag een speciale plek veroveren in de harten van onze Belgische klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met onze Jumbo formule voor elkaar gaan krijgen.”