Veghel, 3 juli 2015

Dringen voor gesigneerd shirt van Joop Zoetemelk bij Jumbo in Utrecht

Wielerfans klaar voor start ‘s werelds grootste wielerwedstrijdEen peloton klanten trok vanmiddag een massasprint naar de Jumbo winkel aan de Biltstraat in Utrecht. Daar signeerde wielerheld Joop Zoetemelk het Limited Edition Retro shirt, een ode aan de originele kampioenstrui van de wielerheld. Door deze trui te dragen, kan echt iedereen laten zien dat hij ergens in uitblinkt: van een kampioen in barbecueën tot een kampioen banden plakken. Zoetemelk zelf toonde zich een ‘kampioen handtekeningen zetten’ en signeerde ruim honderd gele truien. Inmiddels zijn al meer dan 50.000 shirts besteld.

“Het is geweldig dat ik vandaag al deze shirts heb mogen signeren. Ik hoop dat ik die shirts morgenochtend bij de start de van de wedstrijd terug ga zien. Ik vind het erg mooi om te zien dat zoveel mensen de wielersport een warm hart toedragen”, aldus Joop Zoetemelk.

Hoogste bod naar Jeugdsportfonds

Recent ontstond commotie toen Zoetemelk stuntte door één van zijn gele truien op Markplaats te zetten. Er werd flink geboden op de originele kampioenstrui. Uiteindelijk bleek het om een samenwerking met Jumbo te gaan. Omdat er zoveel werd geboden, hebben Joop Zoetemelk en Jumbo samen besloten om het bedrag van het hoogste bod – maar liefst 15.000 euro – te doneren aan het Jeugdsportfonds. Vanmiddag nam Nanda Louissen, accountmanager fondsen van het Jeugdsportfonds, de cheque in ontvangst. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.