Beeld Tekst
Veghel, 15 mei 2018

Drie Formule 1-auto’s voor het eerst op Nederlandse racebaan tijdens Jumbo Racedagen

Formule 1-liefhebbers beleven een spectaculaire primeur tijdens de Jumbo Racedagen. Op eerste pinksterdag maken Max Verstappen, teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard hun entree als zij in drie Formule 1 Red Bull Racing-auto’s tegelijkertijd op de racebaan van Circuit Zandvoort verschijnen. Wie het drietal live in actie wil zien, moet er razendsnel bij zijn. Want na de podiumplaats van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje vliegen de kaarten de winkel uit.

De drie Formule 1-raceauto’s zijn vorige week vanuit Vietnam verscheept, waar de auto’s waren in het kader van een Formule 1-evenement. “De auto’s zijn onderweg naar Zandvoort en we zijn er enorm trots op deze drie Formule 1 Red Bull racewagens aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren. Het is de eerste keer dat Nederlandse Formule 1-liefhebbers deze racewagens tegelijkertijd in actie kunnen zien”, zegt Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten.

Max Verstappen, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig F1-coureur David Coulthard, zullen Formule 1-fans een bijzondere ervaring bezorgen. Tijdens een demonstratie laten zij zien welke duizelingwekkende snelheden met deze bolides bereikt kunnen worden. Verstappen, die dit weekend tijdens de Grand Prix van Spanje een derde plaats veroverde, kijkt uit naar de Jumbo Racedagen: “De Jumbo Racedagen zijn altijd drukbezocht en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik vind het echt te gek dat Daniel Ricciardo en David Coulthard er op eerste pinksterdag bij zijn. We gaan de fans echt een mooie show geven. Dat is een fantastische kans om de racesport dichter bij de fans te brengen.”

Max Verstappen komt tijdens de Jumbo Racedagen verschillende keren in actie. Zo zal hij demo’s uitvoeren en interviews geven op de Max Verstappen Stage. Bovendien staat op tweede pinksterdag een speciale circuittour op het programma, waarbij Verstappen op verschillende locaties stopt, zodat de fans hun Formule 1-held van dichtbij kunnen zien.

Run op tickets
Dit jaar beleven de Jumbo Racedagen alweer hun derde editie. Het is de enige keer dat Nederlanders Max Verstappen live kunnen zien in eigen land. Er is dan ook een enorme animo voor het event. Klanten van Jumbo hebben al massaal gratis codes voor duinkaarten omgeruild voor een entreekaart. En ook met de verkoop loopt het storm. Zo zijn alle kaarten voor de hoofdtribune, Formule 1 Paddock en Max Verstappen Paddock Club op zondag 20 mei al uitverkocht. Voor maandag 21 mei zijn wel nog enige tickets te koop.

Ladies GT Race
Het programma van de Jumbo Racedagen heeft dit jaar een aantal nieuwe onderdelen. Zoals de Ladies GT Race op eerste en tweede pinksterdag. Voor deze race zijn 17 dames geselecteerd die in gelijkwaardige bolides de strijd met elkaar aangaan. Het resultaat is een indrukwekkende line-up van bekende Nederlanders, onder wie Carlijn Achtereekte, Britt Dekker, Pernille La Lau, Ellen ten Damme, Elise Gruppen, Kim Feenstra, Olcay Gulsen, Monic Hendricks, Gwen van Poorten, Barbara Barend en Prinses Laurentien.

Red Bull Caravanrace
Ook vindt op maandag 21 mei de eerste editie van de Red Bull Caravanrace plaats. Max Verstappen en Daniel Ricciardo vormen de jury en zullen de caravans de dag ervoor beoordelen. Op basis van hun deskundige oordeel wordt de startopstelling bepaald van de Red Bull Caravanrace.

Het programma biedt daarnaast volop vuurwerk met drie wedstrijden van het FIA WTCR, de officiële World Cup voor toerwagens (met onder meerTom Coronel) en twee manches van de TCR European Series. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij een veld van 40 competitieve Porsches van de Porsche Carrera Cup France & Benelux, de première van de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup én een bomvolle grid van maar liefst 57 auto’s in de Supercar Challenge.