Beeld Tekst
Veghel, 17 februari 2017

Bloemen en planten van Jumbo behouden duurzaam kwaliteitskeurmerk ondanks verscherpte eisen

  • Bloemen- en plantenafdeling gecertificeerd met MPS-keurmerk
  • Jumbo behaalt op alle criteria beste score: van kwaliteitscontrole tot voorraadbeheer
  • Klanten kunnen onbezorgd genieten van duurzaam geteelde planten en bloemen

De bloemen en planten van Jumbo zijn met vlag en wimpel geslaagd voor het MPS Florimark GTP-keurmerk. Dat betekent dat zij zijn geteeld met respect voor mens en natuur en aan alle eisen voldoen op het gebied van duurzaamheid, eerlijke handel, kwaliteit en dat Jumbo inzicht geeft in de herkomst van haar producten. Jumbo heeft dit internationaal erkende keurmerk zonder één tekortkoming verkregen: klanten hebben hierdoor altijd de zekerheid dat zij bij Jumbo onbezorgd kunnen genieten van duurzaam geteelde planten en bloemen.

Consumenten kiezen steeds bewuster voor en eerlijke en duurzame producten. MPS – een gerespecteerd keurmerk in de handel en productie van bloemen en planten – ontwikkelt hiervoor certificaten. Deze geven niet alleen inzicht in hoe duurzaam een bos bloemen of een plant is geproduceerd, maar ook hoe sociaal een organisatie is ingericht. Ook wordt bekeken of organisaties hun inkoop, productie en handel zo organiseren dat een goede productkwaliteit is gewaarborgd en er uitgebreid aandacht is voor de inkoop van duurzame producten. Hierbij wordt de hele keten doorgelicht: van kwaliteitscontrole en voorraadbeheer tot afspraken met leveranciers over duurzaam produceren en eerlijke handel. Bedrijven moeten laten zien dat zij extra aandacht geven aan duurzaamheid en hun processen zo hebben ingericht dat ze een hoge productkwaliteit kunnen waarborgen.

“Als familiebedrijf vinden we bij Jumbo kwaliteit en duurzaamheid belangrijk en dat geldt natuurlijk ook voor onze bloemen- en plantenafdeling. Dat is waarom we deze afdeling sinds 2015 laten certificeren door MPS”, zegt Ed van de Weerd, Commercieel directeur van Jumbo Supermarkten. “We zijn er trots op dat we dit jaar de certificering hebben verkregen. Dat is extra bijzonder omdat MPS haar eisen heeft aangescherpt en Jumbo ondanks deze aanscherping wederom dit keurmerk zonder één enkele tekortkoming heeft gekregen. Met deze uitstekende score laten we zien dat al onze bloemen en planten met zorg voor kwaliteit, mens en milieu zijn geteeld.”

Fotobijschrift: medewerkers van Jumbo’s bloemen-DC in Veghel stellen vrolijke bloemboeketten samen.