Beeld Tekst
Veghel, 18 april 2019

1 op de 4 Nederlanders overweegt een paasbarbecue

Pasen staat voor de deur. Dat betekent dat veel mensen bezig zijn met de vraag: ‘Wat eten we met Pasen?’ Nu blijkt dat de temperaturen tijdens de paasdagen de 20 graden ruim gaan passeren, is het antwoord op deze vraag voor sommige mensen anders dan in voorgaande jaren. Een kwart van de Nederlanders overweegt namelijk om tijdens de paasdagen te gaan barbecueën. Dit blijkt uit een online steekproef die Jumbo heeft uitgevoerd. Jumbo verklaart hiermee het BBQ seizoen officieel geopend. Klanten die de weersvoorspellingen nog even willen afwachten, kunnen op het laatste moment hun eetplannen wijzigen. Veel Jumbo winkels zijn tijdens de paasdagen namelijk geopend.

Barbecueën en Pasen gaan prima samen. Kies bijvoorbeeld voor recepten met gele ingrediënten, om het gerecht een extra paasgevoel te geven. Zoals gevulde gele paprika met fetasalade of zoete kipspiesen met mango.De barbecue kan al vroeg op de dag aangestoken worden, want ook voor de brunch of lunch zijn er volop barbecuegerechten te vinden die passen bij de paasdagen, zoals barbecuebruschetta met courgette en mozzarellazalmpakketjes met asperge of gegrilde filethaasjes met een zomerse salade. Allemaal heerlijke gerechten om samen met de familie of het gezin van te genieten. We vieren Pasen namelijk vooral binnen de familiekring: bijna 5 op de 10 online respondenten viert Pasen met de familie en bijna 4 op de 10 met het gezin. Een kwart viert het alleen met de eigen partner. 

Andere favoriete activiteiten tijdens Pasen
Gezellig samen uitgebreid eten aan tafel is de favoriete activiteit tijdens Pasen (67%). Dit jaar kan dat heerlijk buiten! Een feeststol mag op tafel dan niet ontbreken: 52% van de mensen zet deze tijdens de paasdagen op tafel. Eieren zijn uiteraard ook populair: bijna de helft van de Nederlanders (45%) gaat deze Pasen eieren verstoppen of zoeken en 35% gaat ze beschilderen. Op plaats vijf van de meest favoriete activiteiten tijdens Pasen staat gourmetten (17%). Omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om geen of minder vlees te eten, heeft Jumbo haar assortiment vega-producten uitgebreid. Tussen de Jumbo Gourmet Mini’s vinden klanten daarom steeds meer vegetarische producten, zoals mini groenteschijfjes en vegetarische burgers. Ook voor de barbecue zijn er steeds meer vegetarische alternatieven te vinden,denk daarbij aan visburgers of grote ongepeld garnalen.

Hamersma beloont 90 Jumbo wijnen met 8 of hoger
Een goed glas wijn bij de paasbrunch, paasbarbecue of gourmet? In de nieuwe editie van de toonaangevende wijngids ‘de Grote Hamersma’ krijgen maar liefst 90 van de 160 geteste Jumbo-wijnen een rapportcijfer van 8 of hoger. Een groot compliment voor het compleet vernieuwde wijnassortiment van de supermarktketen. Wat je ook gaat eten, er is een passende goede wijn te vinden in het Jumbo wijnschap. Of je nu gaat brunchen met ei, gourmetten met vega-producten of barbecueën met vis of vlees.

Paasdrukte in de winkels en online
Nederlanders gaan tijdens Pasen dus volop genieten van lekker eten, maar wanneer doen zij hun boodschappen? Traditiegetrouw valt de piek qua paasdrukte in de winkels twee dagen voor Pasen te verwachten. De meeste Nederlanders doen dan namelijk hun paasboodschappen (40%). Ook online is het fors drukker dan normaal. De supermarktketen verwacht een verdubbeling van de online omzet ten opzichte van de paasperiode vorig jaar. Zelfs tijdens de Paasdagen kunnen klanten bij Jumbo terecht: van de 645 Jumbo winkels zijn er op Eerste Paasdag 321 open en op Tweede Paasdag 595.